روش هاي پيشگيري و درمان پوكي استخوان

پيشگيري از بيماريها، درمان هاي خانگي، طب سنتي

چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰۳

روش هاي پيشگيري و درمان پوكي استخوان

۱۳ بازديد

پوكي استخوان (يا پوك استخواني) بيماري ناشي از كمبود كاني كلسيم است و باعث ضعيف شدن استخوان ها مي گردد. اين يكي از شايع ترين بيماري هاي سالمندي است، و زنان را بيشتر از مردان گرفتار مي كند. حدود ۲۵ درصد زنان بالاي ۶۵ سال علائمي از پوكي استخوان دارند، در حالي كه اين رقم در مردان كمتر از ۱۰ درصد است. زنان لاغر و كوتاه قد بيشتر در معرض ابتلا هستند. ما در اين مطلب سعي بر اين داريم از پوكي استخوان و چند درمان گياهي براي آن با شما عزيزان صحبت كنيم.

 

پوكي استخوان

پوكي استخوان (يا پوك استخواني) بيماري ناشي از كمبود كاني كلسيم است و باعث ضعيف شدن استخوان ها مي گردد. اين يكي از شايع ترين بيماري هاي سالمندي است، و زنان را بيشتر از مردان گرفتار مي كند. حدود ۲۵ درصد زنان بالاي ۶۵ سال علائمي از پوكي استخوان دارند، در حالي كه اين رقم در مردان كمتر از ۱۰ درصد است. زنان لاغر و كوتاه قد بيشتر در معرض ابتلا هستند. ما در اين مطلب سعي بر اين داريم از پوكي استخوان و چند درمان گياهي براي آن با شما عزيزان صحبت كنيم.

 

علايم پوكي استخوان

پوكي استخوان

پوكي استخوان باعث بروز علائم مختلفي مي شود: درد كمر، كاهش قد (حتي تا چندين سانتي متر)، خميدگي پشت (كو ژپشتي)، و افزايش خطر شكستگي، مخصوصا در ناحيه لگن. هزينه درمان و نگهداري مبتلايان به پوكي استخوان هر ساله رقم سرسام آوري را در بر مي گيرد. تا سالهاي اخير، اداره غذا و داروي آمريكا (FDA) و بيشتر پزشكان مصرف مكمل ها، از جمله كلسيم، را هدر دادن پول مي دانستند. ولي حالا، با تأخير بسيار، مي گويند ما كلسيم كافي به بدنمان نرسانده ايم. به گفته مؤسسه ملي بهداشت آمريكا، مردم (مخصوصا زنان بايد روزي ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ ميلي گرم كلسيم دريافت كنند. متأسفانه بيشتر ما حتى نصف اين مقدار هم نمي خوريم. دريافت همه مواد مغذي جالب اين كه كساني كه تا چندين سال پيش مي گفتند «اول غذا، بعد مكمل»، حالا وقتي بحث بر سر كلسيم مي شود، مي گويند «اول مكمل، بعد غذا».

 

كلسيم و پوكي استخوان

پوكي استخوان

همراهان عزيز طب فارسي: در واقع، مؤسسه ملي بهداشت مي گويد مردم بايد كلسيم را از مواد غذايي مثل لبنيات كم چربي، بروكولي، سويا، كلم پيچ، حبوبات، كنسرو ماهي، خشكبار و دانه ها دريافت كنند. ولي اين كار براي بسياري از مردم هم امكان پذير نيست. به هر حال مكمل كلسيم  بين وعده هاي غذايي خورد تا تداخلي با جذب آهن پيدا نكند.بسياري از پزشكان  با خوردن مكمل كلسيم مخالف نيستند، ولي معتقدند تا آنجا كه مي شود، بايد كلسيم را از مواد غذايي گرفت. اين براي استخوان ها هم بهتر است، چون كاني هاي ديگري هم هستند كه استحكام استخوانها به آنها بيشتر بستگي دارد تا به كلسيم. براي اين كه كلسيم استخوان ها را محكم كند، بايد همراه با مواد مغذي ديگري كه كمتر درباره آنها صحبت مي شود همراه گردد. مخصوصا فسفر بسيار مهم است، ولي منيزيم، بر، روي، ويتامين D، و ويتامين Aهم لازم است. شما مي توانيد همه اينها را از مكملها بگيريد، ولي بسياري روش طبيعي بسته بندي شده آنها در مواد غذايي را ترجيح ميدهند.

 

پروتئين و پوكي استخوان

پوكي استخوان

 

مطلب ديگر در مورد پوكي استخوان كه كمتر كسي از آن اطلاع دارد اين است كه رژيم غذايي پر پروتئين كلسيم را از استخوان ها جدا مي كند. متخصصان معتبر تغذيه پيشنهاد مي كنند كه افراد در معرض خطر ابتلا به پوكي استخوان مصرف روزانه پروتئين خود را به حداكثر يك گرم پروتئين به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن محدود كنند. برخي از مردم مقادير بسيار بيشتر از اين پروتئين مي خورند، و حتي با خوردن مقدار زياد مكمل ها، باز هم استخوان هايشان دچار كمبود كلسيم مي شود.

 

داروخانه سبز براي پوكي استخوان

پوكي استخوان

 

اگر به دنبال پروتئين كمتر و كلسيم بيشتر براي جلوگيري از پوكي استخوان هستيد، من گياهان زير را پيشنهاد مي كنم.  كلم: كلم غني ترين گياه منبع كاني بر است كه ۱۴۵ قسمت در ميليون وزن خشك آن را تشكيل ميدهد.  سالاد كلم زياد بخوريد و مخلوط كردن كلم با بروكولي، كلم پيچ، لوبيا، و سويا در سالاد و سيني سبزيجات بسيار آسان است. كلم جزء اصلي سوپ تقويت كننده استخوان نيز هست. گل قاصد: در مورد داشتن كلسيم، گل قاصد رتبه دوم را بعد از كلم دارد (۱۲۵ قسمت در ميليون). گل قاصد بيش از ۲۰٬۰۰۰ قسمت در ميليون هم كلسيم دارد، يعني فقط ده گرم جوانه گل قاصد مي تواند بيش از ۱ ميلي گرم بر و ۲۰۰ ميلي گرم كلسيم برايتان فراهم كند.

 

سوپ تقويت استخوان و جلوگيري از پوكي استخوان

پوكي استخوان

 

اين دستور غذايي اقتصادي براي كساني است كه به هر راه ممكن براي جلوگيري از پوكي استخوان متوسل مي شوند. هم استخوان ماهي و هم سبزيجات اين سوپ مقادير زيادي كلسيم و مواد مغذي ديگر براي پيشگيري از بيماريهاي ناتوان كننده دارند.در يك قابلمه بزرگ، كمي باقيمانده استخوان هاي ماهي را در يك ليتر آب بريزيد. اگر استخوان ها خيلي ريز هستند، مي توانيد آنها را در پارچه اي كتاني بپيچيد تا بعدأ بتوانيد آن را در آوريد.

بعد از جوش آمدن آب، ۳۰ دقيقه در قابلمه را بگذاريد تا آرام بجوشد. چند مشت خردكرده كلم، برگ گل قاصد، برگ گزنه، جعفري، تاج خروس، و رفه هم به آن اضافه كنيد.( به هنگام چيدن برگهاي گزنه بايد دستكش به دست كنيد، ولي تيغ هاي گزنده برگ ها به هنگام جوشاندن از بين مي روند.) بگذاريد آنقدر بجوشد تا برگ ها كاملا نرم شوند.

با اضافه كردن فلفل و چاشني هاي ديگر آن را مزه دار كنيد. قبل از كشيدن سوپ، استخوان هاي ماهي را از آن جدا كنيد، و بعد روي آن را فلفل سياه و برش هاي آووكادو بريزيد، يا آن را براي تهيه سوپ قوي تر لوبيا مصرف كنيد. اين سوپ تقويت كننده استخوان مقادير زيادي كلسيم، منيزيم، بر، بتاكاروتن ( به اضافه كاروتنوئيدهاي شبيه ويتامين A)، ويتامين C، و نيز ويتامين D فلور، و سيليسيم دارد.

 

منبع: طب فارسي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.